Lage CEWE FOTOBOK i Adobe® InDesign®

Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK-programvaren gjør det mulig for deg å designe din CEWE FOTOBOK ved å bruke Adobe® InDesign® for så å laste opp PDF’en for å bestille din bok. For å være sikre på at du får det slik du ønsker det, er det lurt å lese gjennom informasjonen under.

Oversikt

Det er 5 basistrinn for å designe og bestille din PDF til CEWE FOTOBOK.
• Last ned og installer Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK programvaren på din datamaskin. Den er tilgjengelig for windows og OS X.
• Velg ønsket omslagstype, papirtype, format og antall sider. Når du har valgt alt starter Adobe® InDesign® automatisk. Vi anbefaler å bruke versjon CS4 eller nyere.
• Lag ditt innhold i Adobe® InDesign®
• Eksporter dine PDF’er for omslag og innholdssider ved å bruke de forhåndsdefinerte parametere, som ble installerte med Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK programvaren.
• Last opp dine ferdige PDF’er (omslag + innholdsfiler) og gå videre til kassen.

Anbefalinger

• For å være sikker på at din PDF oppfyller produksjonskravene, anbefaler vi at du bruker Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK programvaren for å eksportere ut din PDF. Denne gir deg forhåndsdefinerte parametere i Adobe® InDesign® som sikrer at produksjonen går som ønsket.
• For å oppnå best mulig kvalitet bør du arbeide i RGB-modus.
• Ikke bruk spotfarger, spesielt ikke brukerdefinerte. Mer informasjon om spotfarger finner du i vår FAQ.
• De predefinerte innstillingene til Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK-programvaren vil konvertere dine dokumenter til ønsket PDF-standard (versjon 1.3, RGB-modus, innebyggede skrifttyper). Vennligst ikke gjør noen endringer i Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK sine PDF-innstillinger.
• Alle bildene som brukes i boken skal ha en oppløsning på 300-360dpi. Lavere oppløsninger ned til 90dpi vil bli akseptert, f.eks bilder fra mobiltelefoner. Bilder med svært lav oppløsning kan føre til at filene mislykkes i testing.
• Ikke sett inn kuttemerker når du utformer din bok – disse kan bli synlige i den ferdige CEWE FOTOBOKEN din.

Produktinformasjon

Ved å bruke Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK-løsningen, kan du enkelt lage din CEWE FOTOBOK akkurat slik du vil ha den. Velg mellom hardt- og mykt omslag, og mellom innhold digitaltrykket eller på ekte fotopapir. Merk at det er noen vesentlige forskjeller mellom disse ulike papirtypene.

• Digitaltrykk (hardt- og mykt omslag)
• Disse bøkene blir trykket på markedets beste digitale skrivere, og blir perfekt innbundet
• Du kan velge mellom klassisk-, blankt- og høyglanspapir
• Omslagstyper: Hardt omslag og mykt omslag
• Vi anbefaler at du utformer denne boken i RGB eller sRGB fargerom
• Våre digitaltrykkede CEWE FOTOBØKER kan inneholde opp til maks 154 sider
• Fotopapir (hardt omslag)
• Bøkene er trykket med en RGB Silver Halide skriver på matt- eller glanset fotopapir, og med «lay-flat» binding.
• Vi anbefaler at du utformer denne boken i RGB eller sRGB fargerom
• Våre CEWE FOTOBØKER med fotopapir kan inneholde opp til 98 sider.

For full produktinformasjon, les mer på http://www.japanphoto.no/fotobok-fra-pdf.

Opplasting av omslag- og innholdsmal med Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK programvare

Du må lage to PDF’er til din CEWE FOTOBOK. En PDF som inneholder ditt innhold/innersider, og en PDF for omslaget. Velg omslagstype, papirtype, format og antall sider. Opprett så samsvarende omslag og innholdsmal i Adobe® InDesign®.

Innholdsmal: Alle CEWE FOTOBØKER med hardt omslag inneholder minimum 26 sider. Du kan velge å øke antall sider i din CEWE FOTOBOK om du ønsker dette – da med 8 sider pr gang. Maks antall sider tilgjengelig vil avhenge av formatet og papirtypen. Velg sideantall for den typen bok du ønsker å lage. Les mer om format og sideantall på http://www.japanphoto.no/cewe-fotobok.

Omslagsmal: Størrelsen på ryggen til omslaget vil variere avhengig av antall sider og papirtype du har valgt for din CEWE FOTOBOK. For å velge det riktige omslaget tilpasset din bok, anbefaler vi derfor at du først velger antall innholdssider.

Å jobbe med maler

Når du har opprettet dine bokmaler, er det bare å sette i gang med å designe din CEWE FOTOBOK.
• Du kan bruke bilder, vektorgrafikk og tekst gjennom hele boken
• Husk alltid å sjekke at dine bildefiler er i høy kvalitet for trykking (ideelt sett 300dpi)
• Innholdssider er på minimum 26 sider. Om du ønsker flere sider, kan du øke direkte en mal med ekvivalent sideantall. Dersom du ønsker å endre sideantall mens du jobber med boken, kan du legge til sider i grupper på 8 frem til maks antall sider tillatt for din boktype. For mer informasjon om maks sideantall pr format, se http://www.japanphoto.no/cewe-fotobok
• Den første innholdssiden i din CEWE FOTOBOK vil være en enkeltside til høyre; den siste siden i boken din vil være en enkeltside til venstre.
• De forhåndsdefinerte parameterene for malen inkluderer detaljert informasjon om bleed, endelig størrelse (trim box) og anbefalt designområde. Informasjons laget er ikke aktivert ved trykking, og vil ikke være synlig i din CEWE FOTOBOK.
• Bleed: Den røde rammen på utsiden av designområdet er bleed. Objekt som skal ha full bleed, må bli plassert slik at de når de ytre kantene på bleed-området, eksempelvis bakgrunnsobjekter.
• Endelig størrelse (trim box): Den endelige størrelsen (trim box) er definert som området mellom den røde og den grå boksen. Kuttingen kan variere opp til 3mm.
• Designområde: For å være sikker på at all tekst og viktige deler av designet ikke blir kuttet, er det viktig at du sjekker at alt innhold ligger innenfor det anbefalte designområdet. Objekt som blir plassert på det grå området er plassert svært nærme kanten, og kan bli kuttet i den ferdig produserte boken. Den mørkegrå boksen på omslaget gir en forhåndsvisning av bretteområdet.
• Innholdssidene på alle våre CEWE FOTOBØKER med hardt omslag har en bleed på 3mm, mens omslaget har en bleed på 10mm.
• Tekststiler (fonts) må bygges inn som en komplett «typeset» eller gjøres om til vektor kurver. Når du bruker Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK’s forhåndsdefinerte innstillinger, vil skriften bygges inn riktig.

Fargestyring

En kalibrert skjerm er grunnlaget for en pålitelig fargegjengivelse. For å matche skjermen så godt som mulig med våre utskrifter, anbefaler vi en gamma-verdi på 2,2 og D65 lysforhold. For en svært grunnleggende kalibrering kan du bruke standard verktøy på datamaskinen din som kalibreringsassistenten under dine skjerminnstillinger. Her kan du justere skjermen i kontrast og lysstyrke. For nøyaktig kalibrering anbefaler vi bruk av kalibreringsverktøy fra Xrite eller Colorvision, som vi også selger via vår nettbutikk:  http://www.japanphoto.no/kalibrering.
På grunn av de ulike teknologiene, er fargepaletten av fotografiske- og digitale skrivere forskjellige. Vær oppmerksom på at det er farger på skjermen som ikke kan gjengis på trykk. I produksjon vil ICC utskrifts profiler sørge for at du får den optimale fargen fra hver skriver som er så nær den originale fargen som mulig.
Det normale fargerommet for lab er sRGB som er den beste fargemodus for fotografiske skrivere.
Bruker du de forhåndsdefinerte innstillingene til Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK blir dine PDF-filer blir opprettet i fargerommet til fotolabbene. RGB-bilder fra kameraet ditt må ikke konverteres. Du står også fritt til å sette inn bilder i andre RGB fargerom som AdobeRGB. Forhåndsinnstillingene vil sørge for at alle objekter er konvertert til sRGB.

Lag din PDF/Påføring av PDF-forhåndsinnstillinger

Når du har designet ferdig din CEWE FOTOBOK, kan du eksportere PDF’en direkte fra Adobe® InDesign® ved hjelp av Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK’s forhåndsinnstillinger. Disse ble automatisk installert i Adobe® InDesign® da du installerte vår programvare. Når du vil eksportere velger du følgende innstillinger under Fil > Adobe PDF presets > Japan Photo PDF til CEWE FOTOBOK_PDF_V2.0. Eksporten vil automatisk generere en PDF som møter kravene til produksjonen. Vennligst ikke gjør noen endringer i forhåndsinnstillingene.
Trinn 1. velg Japan Photo PDF presets Trinn 2: Trykk «Export to create PDF»

Sjekk din PDF

Etter PDF eksporten, bør du sjekke PDF’en i Adobe Acrobat Professional eller i Adobe Acrobat Reader. Innstillingen «Show cover page in two page view» må aktiveres for å få visning med side 1 på høyre side og for å ha riktig visning av dobbeltsidene.

• Sjekk at innhold og omslag er riktig. Vær sikker på at du har valgt riktig format og papirtype.
• Sjekk plassering av alle objekter i forhold til anbefalt designområde
• Sjekk at du ikke har noen plassholdertekster eller bilder som ikke skal vises, og at det ikke finnes blanke sider.
• Sjekk at innholds-PDF’en har riktig antall sider og at omslags-PDF’en har riktig ryggbredde for antall sider.

Last opp din PDF

Når filene dine er klare, gå til PDF opplaster-området på Japan Photo sine nettsider :
• Velg din omslags-PDF og innholds-PDF som vist på skjermen. Opplastingstiden avhenger av filstørrelsen og bredbåndshastigheten. Umiddelbart etter opplasting, vil filene gå gjennom en sjekk for å se at alle dimensjoner og dine PDF’er er som de skal. Dersom korrigeringer er nødvendig, vil du umiddelbart motta en feilmelding pr epost.
• Når opplastingen er fullført kan du fortsette til kassen. Logg inn på din Japan Photo-konto, eller registrer deg, før du går videre til betaling.
• Filene vil gå gjennom en grundigere sjekk, som kan ta opp til 30 minutter. Dersom PDF’en går gjennom denne sjekken uten problemer, vil du motta en ordrebekreftelsen pr epost, og din CEWE FOTOBOK vil bli sendt til deg innen 12 arbeidsdager.

Dersom PDF’en ikke går gjennom denne sjekken, vil du motta en epost med informasjon om hva som gikk galt. En detaljert rapport vil være tilgjengelig på din online-konto. Vennligst tilpass filene som anbefalt, og last opp PDF’en på nytt. Du vil kun bli belastet når boken er produsert.

Japan Photo/CEWE-logo

Vi er svært stolte over våre CEWE FOTOBØKER. På grunn av dette trykkes en liten logo på siste side. Denne vil ikke være en del av sideantallet.