Personvernerklæring

CEWE Norge AS, org.nr. 965 321 039, er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Dette gjelder innsamling, lagring og bruk av personlige opplysninger. Vi følger gjeldende lovverk for behandling av personopplysninger, herunder personopplysningsloven og personvernforordningen.

Grunnlaget for behandlingen av personopplysninger er oppfyllelse av kontrakt eller avtale, samtykke for nyhetsbrev, eller lovpålagte forpliktelser (f. eks regnskapslover og kjøpslover).

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan personopplysninger oppbevares og behandles på Japanphoto.no. Videre kan du lese utfyllende om de ulike tjenestene vi tilbyr og hvilke personopplysninger som er nødvendig for hver enkelt av dem.

1. Behandling av personopplysninger på japanphoto.no

Når henter vi opplysninger fra deg?

Vi trenger personopplysninger fra deg for at du skal kunne benytte våre tjenester på Japanphoto.no. Det er frivillig å oppgi personopplysninger, men for at vi skal kunne behandle din ordre er det en forutsetning. Vi innhenter navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Andre personopplysninger som vi behandler er nevnt under hvert enkelt punkt.

Hva bruker vi opplysningene til?

Personopplysningene brukes til å kunne tilby tjenester som å verifisere og behandle kjøp og ordrer, forsendelse av varer, retur og reparasjon, kundeservice, markedsføring ved samtykke, registrering av brukerkonto og konkurranser.

Hvordan oppbevarer vi opplysningene og hvor lenge?

Vi oppbevarer personopplysninger så lenge det er nødvendig i forhold til formålet. Formålet kan være avtalen mellom deg som kunde og oss som bedrift når du benytter tjenester vi tilbyr, lovverk som vi er pliktige til å følge, eller et aktivt samtykke.

Personopplysninger slettes når avtalen er oppfylt, men vi er pliktige til å oppbevare personopplysninger i henhold til forskjellige lovverk. Oppbevaringsrutiner av personlige opplysninger er forklart under hvert enkelt punkt.

Anonymisert informasjon

CEWE Norge AS samler inn opplysninger fra deg når du besøker våre nettsider. Dette er opplysninger som er anonymiserte og som ikke kan spores tilbake til din identitet. Data som samles inn anonymt er blant annet hvor mange som besøker nettsiden vår, hva de klikker på og hvor lenge et besøk varer.

Anonymisert informasjon brukes til å samle statistikk som kan gi informasjon om hvordan vi kan tilrettelegge og forbedre nettbutikken.

Selges informasjon videre til en tredjepart?

CEWE Norge AS verken gir eller selger kundeinformasjon videre til noen tredjepart. Samarbeidspartnere vil imidlertid få tilgang til de opplysninger som er nødvendig for at de tjenester vil tilbyr skal kunne utføres.

2. Ordrebestilling


Fullføring av en bestilling krever følgende opplysninger:

Privatkunde:

Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse

Bedriftskunde:

Navn, leveringsadresse/fakturaadresse, telefonnummer, e-post, organisasjonsnummer

Disse opplysningene trenger vi for å kunne sende deg bestillingen og for å kunne kontakte deg ved behov angående den spesifikke ordren. Vi oppbevarer dine personopplysninger i 10 år i henhold til bokføringsloven.

Når du legger inn en bestilling hos oss, eller oppretter en konto, oppbevares og behandles dine personopplysninger hos våre eiere i Tyskland, CEWE Stiftung & Co. KGaA. Innlogging, passord, adressedata, informasjon om betalingsmetoder, kredittkortdata eller kontodata, sendes utelukkende i krypterte forbindelser (HTTPS / SSL). Serverne er plassert i EU/EØS og er regulert internt og med databehandleravtaler.

CEWE Norge AS benytter et ERP-system for oppbevaring og behandling av persondata vedørende bestillinger fra Japanphoto.no. Navi Partner København Aps er vår databehandler og står for drift og utvikling av ERP-systemet. Hvilken tilgang og hvordan opplysninger behandles reguleres i en egen databehandleravtale mellom CEWE Norge AS og leverandøren.

Bildebestilling

Ved bestilling av fotoprodukter oppbevarer og behandler vi dine opplastede bilder og fotografier. Bildedata overføres til det relevante produksjonsselskap i CEWE-konsernet, som deretter står for produksjonen av ordren.

Vi benytter adresse til å sende deg produktet ved ønske, og vi benytter e-post og telefonnummer til å opplyse deg om at en ordre er på vei, eller om den har ankommet butikk for henting.

Opplastede bildedata oppbevares elektronisk i et nettgalleri for bestilling av fotoprodukter i 30 dager, eller inntil du selv sletter dataene. Etter at en bestilling er fullført og levert oppbevares bildedataene i produksjon i opptil 6 uker. Dette gjør vi for å behandle eventuelle klager eller reklamasjoner. Fysiske fotoordre i butikk oppbevares i 3 måneder før de makuleres.

Gjestekonto

Du har mulighet til å handle som gjest på Japanphoto.no uten å måtte opprette konto. I den sammenheng oppbevarer vi din adresse i kundedatabasen i 90 dager for å fullføre bestillingen. Personopplysninger på kjøpet oppbevares i henhold til bokføringsloven i 10 år.

Gavekort

Du har mulighet til å kjøpe gavekort på Japanphoto.no. I den sammenheng blir du sendt videre til vår leverandør av gavekort, iGive, som behandler registrering av personopplysninger. Hvordan personopplysningene behandles er regulert i en egen databehandleravtale.

3. Forsendelse og utlevering av varer


For å sende og utlevere varer som er bestilt, trenger vi følgende opplysninger:

Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse

Posten Norge, Bring og Consignor er våre fraktleverandører for utsendelse av varer. Vi overfører personopplysninger til fraktleverandørene for at du skal kunne motta varene etter ønsket fraktmetode. Fraktleverandørene benytter e-post og telefonnummer til å sende deg melding om status på en leveranse.

Personopplysningene behandles og oppbevares til de ikke lenger er nødvendige i henhold til avtale.

4. Betaling

For at en bestilling skal fullføres må du velge en betalingsmetode. CEWE Norge AS benytter eksterne leverandører av betalingstjenester. Alle betalingsleverandører er selv behandlingsansvarlige for opplysningene de behandler.

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi din IP-adresse ved fullført betaling. Tilgang til IP-adresse og personopplysninger vedrørende betalinger er strengt regulert.

På Japanphoto.no kan du benytte følgende betalingsalternativer:

Visa/Mastercard, Vipps og gavekort
Hvis du ønsker å betale med kort eller Vipps, vil du bli videresendt til betalingsportalen Netaxept eller Computop (for bildebestillinger). Betalingsopplysninger og kortinformasjon som du oppgir vil bli behandlet av kortinnløser Nets. Opplysningene blir kun brukt til betaling.

Klarna delbetaling
Hvis du velger Klarna delbetaling som betalingsmiddel, vil du bli spurt om ditt personnummer. Når du bekrefter ordren, vil Klarna overta betalingen og foreta en kredittsjekk basert på personnummeret ditt. CEWE Norge AS oppbevarer ikke personnummeret ditt. Her kan du lese Klarnas egen personvernerklæring.

5. Markedsføring og nyhetsbrev

Du må frivillig og aktivt gi ditt samtykke for at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kan inneholde tilbud, informasjon, reklame og kampanjer. Du kan når som helst trekke samtykket ved å melde deg av direkte på nyhetsbrevet, eller på «Min Konto».

Når du aktivt velger å motta nyhetsbrev fra CEWE Norge AS oppbevares og behandles dine personopplysninger og samtykker i en intern og en ekstern kundedatabase. Netlife Dialog AS er vår databehandler som vi benytter til utsendelse av nyhetsbrev. Hvilken tilgang og hvordan opplysninger behandles reguleres i en egen databehandleravtale mellom CEWE Norge AS og leverandøren.

Vi behandler og oppbevarer følgende personopplysninger:

Navn, adresse, e-post, telefonnummer og kjøpshistorikk

Vi lager profilering på våre nyhetsbrevabonnenter hvor vi henter inn opplysninger fra vår samarbeidspartner.  Profilering er noe vi gjør for å kunne tilpasse nyhetsbrevene du mottar slik at innholdet passer bedre for det vi anser å være din målgruppe. Dette kan f. eks bety tilpasset bruk av bilder, farger, plassering og innhold.

Vi oppbevarer profilen i samsvar med samtykket til nyhetsbrev. Profilen slettes når du ikke lenger er registrert som abonnent av våre nyhetsbrev ved at du har trukket tilbake samtykket.

Hvis du ikke ønsker at vi lager en profil på deg, kan du sende en skriftlig henvendelse til personvern@japanphoto.no, eller aktivt melde deg av nyhetsbrev. Link til avmelding finner du nederst på nyhetsbrevet og på Min Konto.

Markedsføringspiklser, annonseoptimalisering og remarkedsføring

Vi benytter «markedsføringspiksler» på japanphoto.no/japanphoto.se for anonyme statistiske formål hvor vi ikke kan identifisere deg. Et markerdsføringspiksel er en kode på nettsiden vår. Den gjør det mulig for oss å se hvordan brukere benytter nettsiden vår etter å ha klikket på en av våre annonser. Den gjør det også mulig for oss å finne ut i hvilken grad klikk på våre annonser fører til salg (konvertering), optimalisere annonsene våre basert på innhentende data, definere målgrupper for fremtidige annonser og til å «remarkedsføre» til brukere som har foretatt en handling på nettsiden vår.

Remakedsføring i denne sammenheng er markedsføring rettet mot personer som tidligere har vist interesse for våre nettsider. Sporingsdata fra et markedsføringspiksel gjør det mulig for oss å vise målrettede annonser til brukere som har besøkt nettsiden vår.

Vi bruker følgende markedsføringspiksler på våre nettsider:

• Google Doubleclick
• Bing Ads
• Google AdWords Conversion
• Facebook Custom Audience (Facebook Pixel)

Kundetilfredshet v/Lipscore

CEWE Norge AS bruker Lipscore til å sende ut undersøkelse om kundetilfredshet på e-post etter at en kunde har kjøpt et produkt. Utsendelsen skjer av Lipscore på vegne av CEWE Norge AS. Dette gjør vi for å aktivt motta anmeldelser av produkter som vises på nettsider. Lipscore har tilgang til følgende opplysninger:

Navn og e-postadresse

Personopplysningene behandles og oppbevares til de ikke lenger er nødvendige i henhold til avtale.

Kundeservice

Hvis du har spørsmål relatert til en bestilling, levering, eller andre henvendelser kan du frivillig benytte våre kundeservicetjenester. Kundeservice har rett til å kontakte deg direkte vedrørende en bestilling eller generelt kundeforhold. Våre medarbeidere har tilgang til og behandler følgende opplysninger:

Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, ordreinformasjon/kjøpshistorikk

Henvendelser til kundeservice behandles via telefon, e-post og chat. Vi oppbevarer telefonlogg i 90 dager av sikkerhetshensyn. Kun CEWE Norge AS og leverandørene av telefontjenester har tilgang til personopplysninger. E-poster oppbevares til de ikke lenger er nødvendige i henhold til avtale. Alle e-poster oppbevares og behandles internt i konsernet.

Vi benytter en ekstern chat-portal, ISL-Pronto, for alle henvendelser via chat. Det er frivillig å oppgi personlige opplysninger, men i noen tilfeller vil våre kundemedarbeidere spørre om ordredetaljer for å kunne identifisere en bestilling.

Chat-logger oppbevares til de ikke lenger er nødvendige i henhold til avtale.

6. Supersikring

CEWE Norge AS tilbyr kjøp av forsikringen SuperSikring på utvalgte varegrupper. Vi samarbeider med forsikringsselskapet Securator A/S som er vår databehandler. Personopplysninger knyttet til kjøp av forsikring sendes over til Securator A/S på en sikker måte. Oppbevaring og behandling av personopplysninger er regulert i en egen databehandleravtale.

Når du kjøper SuperSikring hos oss trenger vi følgende opplysninger:

Navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer

Opplysningene oppbevares så lenge forsikringen er gyldig.

7. Retur og reparasjon

Angrerett

CEWE Norge AS behandler alle returer gjeldende angrerett internt. Persondata som benyttes er de samme som er oppgitt ved bestilling, men i noen tilfeller ber vi om kontonummer for manuell tilbakebetaling. Kontonummeret behandles kun internt og slettes etter at overføring er gjennomført.

Reparasjon

Lauritsen Result er vår servicepartner på reparasjoner. Når du leverer inn en reparasjon til oss, tar servicepartneren hånd om all kontakt og formidling mellom verksteder og deg som kunde. Lauritsen Result har tilgang til og behandler følgende personopplysninger:

Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, kjøpshistorikk (kvittering)

Personopplysningene behandles og oppbevares til de ikke lenger er nødvendige i henhold til avtale.

8. Cookies/Informasjonskapsler

Informasjonskapsler – såkalte cookies – er små filer med digital informasjon som overføres til din datamaskin via nettleseren din. De er nødvendige for at nettsider og nettleser skal kunne kommunisere. De fleste cookies vi bruker er av en type som slettes så snart du lukker nettleseren, mens andre kan lagres i opptil et år.

Det er fullt mulig å slå av bruken av cookies slik at de ikke lastes ned når du besøker nettsteder, men da vil du også være forhindret fra å foreta visse ting, som f.eks. å gjennomføre et kjøp.

Her finner du mer informasjon om cookies samt en fullstendig liste over alle vi benytter på våre nettsider.

Analyse og statistikk

CEWE Norge AS samler inn opplysninger fra alle som besøker våre nettsider. Dette er snakk om opplysninger som er helt anonymiserte og som ikke kan spores tilbake til personer. Statistikken bruker vi til å analysere besøksatferd og til forbedring og utvikling av våre tjenester.

Japanphoto.no benytter scripts og cookies fra diverse webanalyseteknologier for å samle inn informasjonen. Vi samler i tillegg anonym statistikk på hva besøkende søker på i vår søkefunksjon.

Du kan velge å motsette deg innsamling og lagring av analysedata ved å skru av cookies i nettleseren din, eller benytte en ekstern link under hvert enkelt punkt nedenfor.

Adobe Analytics og Google Analytics
Adobe Analytics og Google Analytics bruker vi for å samle inn statistikk på nettsiden ved å spore trafikken. Målingene kan være antall besøkende, hvilke sider er mest besøkte, hvilket land vedkommende sannsynligvis kommer fra, og generelt om hvordan besøkstrafikken er på nettsiden. All statistikk vi samler inn er anonym.

Vi oppbevarer Google Analytics-dataene i 24 måneder og Adobe Analytics-dataene i 46 måneder. Dette gjør vi for å ha et sammenligningsgrunnlag.

Vi behandler følgende statistikk:

Land, enhet (f. eks laptop, telefon), operativsystem, nettleser, og bredbåndsleverandør

Du kan motsette deg bruk av nevnte verktøy her:

Google Analytics
Adobe Analytics NO
Adobe Analytics SE

Hotjar
Hotjar bruker vi for å se hvordan kunder navigerer på nettsiden og hva kunder trykker på. Dette gjør vi for å se om nye sider er brukervennlige og forståelige, slik at vi eventuelt kan forbedre de. Analysene som oppbevares er anonyme, og vi lagrer kun et begrenset antall analyser i et avgrenset tidsrom. Når optimaliseringen er gjennomført slettes dataene.

Vi behandler følgende statistikk:

Anonym ID, navigasjon, land, enhet (f.eks laptop, telefon), operativssystem, og nettleser

Du kan motsette deg bruk av Hotjar her.

9. Sikkerhet


CEWE Norge AS oppbevarer og behandler dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Vi har gjennomført tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysningene dine slik at de ikke forsvinner, manipuleres eller at uautoriserte personer får tilgang til dem. Vi tilpasser kontinuerlig sikkerhetstiltakene til den teknologiske utviklingen.

Vi har også innført gode rutiner, risiko og konsekvensanalyser og begrenset tilgang og rettigheter i våre systemer.

10. Dine rettigheter

Innsyn

Du har rett til innsyn i alle personopplysninger som CEWE Norge AS har lagret om deg. Alle personopplysningene vi oppbevarer om deg er tilgjengelig når du logger inn på Min Konto.

Sletting

Du har rett til å få alle dine personopplysninger slettet, med mindre det er opplysninger som vi er pliktige til å oppbevare ifølge loven (f. eks. regnskap). Du kan selv slette din konto hos Japanphoto.no ved å trykke på «slett konto»-linken under Personlig informasjon. Alle samtykker du har gitt til oss har du rett til å trekke tilbake når som helst.

Flytte eller motta opplysninger

Du har rett til å få dine personopplysninger flyttet eller tilsendt.

Utføres på oppfordring

Innsyn i eller sletting av egne personopplysninger, tilbaketrekking av samtykke samt overføring av personopplysninger utfører vi på din oppfordring og helt kostnadsfritt. Dette kan du be om ved å sende en skriftlig henvendelse til personvern@japanphoto.no.

Klage

Hvis du opplever at dine personopplysninger ikke blir ivaretatt i henhold til gjeldende lovgivning, har du rett til å klage det inn for Datatilsynet.

11. Endringer i personvernerklæringen

Gjør vi endringer i personvernerklæringen legges den reviderte versjonen ut her, med oppdatert dato for publisering. Vi anbefaler å se gjennom erklæringen regelmessig. Ved større endringer relatert til personvern kan vi også varsle via e-post.

Sist endret: 05.06.2018

12. Kontaktinformasjon


CEWE Norge AS har et personvernombud (Data Protection Officer) som behandler alle henvendelser om personvern. Hvis du ønsker at vi flytter, sletter eller sender deg personopplysningene vi oppbevarer om deg, kan du sende en henvendelse til personvern@japanphoto.no.

Hva behøver du hjelp med?

Tast inn ditt ordrenummer og du kan se status på din ordre.
Ordrenummeret finner du i ordrebekreftelsen du har mottatt på e-post: